Kerkennacht in Amsterdam op 20 juni

Amsterdam, 15 juni 2015.

Op zaterdagavond 20 juni doen minstens twintig kerken in Amsterdam mee met Kerkennacht 2015. Kerkennacht is een tweejaarlijks landelijk en Europees evenement.

In de stadsdelen Centrum, Noord, West en Zuid zijn in de avond (en soms al eerder) kerken open ter bezichtiging, en bieden daarbij een gevarieerd programma voor alle belangstellenden. Het thema dit jaar is ‘Binnenste Buiten’. De kerken laten het publiek iets meemaken van hun binnenkant, de inspiratie voor al hun activiteiten. Sommige gaan daarbij op 20 juni letterlijk naar buiten, het kerkplein op.

Het doel van Kerkennacht is om de band tussen de kerk en de buurt te versterken. Bezoekers nemen een kijkje in de keuken en krijgen antwoord op de vraag: Wat doen ze hier en waarom? Ook is er informatie over activiteiten die na de zomer starten.

De programma’s van de kerken zijn onderling heel verschillend: “Luister naar een pijporgel, bewonder ikonen en glas-in-lood. volg een rondleiding, brand een kaarsje. Of schuif aan bij een BBQ of midzomernacht-borrel. Hoor een verhaal, laat je inspireren. En je mag natuurlijk alles vragen!”

Op de website www.kerkennacht020.nl zijn alle kerken met hun programma’s te zien. Ook is er een Google Maps kaartje met alle locaties, zodat mensen zelf hun ‘kerkenpad’ kunnen bepalen. Nieuws wordt ook gepost op Facebook Kerkennacht Amsterdam en Twitter @kerkennacht020.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. G. Jansen, 0620532753, info@kerkennacht020.nl.

Grafische bestanden (logo’s, banners, e.d.) vindt u hier

De contactgegevens van de deelnemende kerken vindt u op deze website.