Over

De Kerkennacht is een tweejaarlijks landelijk en Europees evenement. Meer dan 50 plaatsen in Nederland doen mee, waaronder Amsterdam.  Dit jaar coördineert de stedelijke Raad van Kerken het evenement in onze stad.

Wat: Kerken en christelijke gemeenschappen zijn op 20 juni een lange lichte zomeravond open voor mensen die iets willen zien en meemaken van wat de kerk te bieden heeft.

Het doel:  Contact, gastvrijheid, betrokkenheid, versterken van de band met de buurt. Bezoekers krijgen een kijkje in de keuken. Kerken geven antwoord op de vraag: Wat doen ze hier? Wat bezielt ze? Is dit ook iets voor mij?

Hoe: Iedere kerk vult dat op eigen wijze in, met de eigen creativiteit en mogelijkheden. Dat kan eenvoudig zijn, of heel bijzonder.

Thema dit jaar is: “Kerk binnenste buiten”. Dus: kerk laat zien wie je bent.  Bijvoorbeeld op het kerkplein. Maar ook: laat je hart zien. Wat beweegt je als kerk?

Reageren?  post naar Facebook Kerkennacht Amsterdam of mail naar info(at)kerkennacht020.nl

Initiatiefnemer Kerkennacht Amsterdam 2015:  Raad van kerken Amsterdam

Projectleiding: Gabriel Jansen,  i.s.m. De Stadslamp

Website ontwikkeling:
content: Gabriel Jansen
design en techniek: Gerard van Enk, Million Pieces

Foto’s en rechten:  Deze site gebruikt vooral foto’s van de deelnemende kerken. In een aantal gevallen was voor ons de rechthebbende van een foto niet bekend.  Meent u van een bepaalde foto de rechthebbende te zijn, en heeft u bezwaar tegen het gebruik daarvan door deze site? Laat het ons weten, we zullen de foto dan meteen verwijderen.

Contact: info (at) kerkennacht020.nl