Niet alleen de avond

Het heet dan wel Kerkennacht, maar het gaat om de avond. Maar let op: er zijn vijf kerken die al een stuk vroeger hun programma houden. Kijk op de evenementenlijst Wat is er te doen? Die staat in volgorde van vroeg naar laat.

Tussen middag en avond zin in een dinertje?  Ook dat kan, met De wandelende tak.

 

Muziek van Taizé tijdens Kerkennacht

Dit weekend bestaat de Franse gemeenschap Taizé precies 75 jaar. Het is een populair pelgrimsoord onder jongeren uit heel Europa en zelfs de wereld. Stilte, eerbied, gesprek met elkaar. En zingen! De liederen uit Taize zijn beroemd door hun eigen stijl. Tijdens de Kerkennacht kun je in Amsterdam Taizeliederen zingen bij de Nassaukerk in West en de Weteringkerk in Zuid

God houdt van seks, toch?

Cultuurtheoloog Frank Bosman zal zaterdagavond in de Rode Hoed tijdens de Nacht van de Theologie uitleggen dat God van seks houdt.

De Nacht van de Theologie in de Rode Hoed is één van de deelnemers van de Kerkennacht in Amsterdam. Het thema van de Nacht (waarbij ook niet-theologen welkom zijn) is dit jaar Religie en Erotiek.

God houdt van seks. Althans, van goede seks. In Amsterdam (maar waar niet?) is ook wel sprake van minder goede seks. Een aantal van de deelnemende kerken hebben dagelijks te maken met de problemen en pijn die dat geeft.  Kijk bijvoorbeeld bij de evenementen  Oudezijds 100, The Tabernacle, de Oude kerk en de Wandelende Tak.

KerkenNacht van de Theologie in Amsterdam

20 juni wordt steeds meer een kerkelijke hoogtijdag in Nederland. Twee grote landelijke evenementen ontmoeten elkaar die dag in Amsterdam.

De Nacht van de Theologie  heeft opnieuw de Rode Hoed uitverkoren tot plaats delict. Waarom?  Rood paste waarschijnlijk goed bij het thema van de Nacht. En de organisatoren voegen zich van harte bij de deelnemerslijst van de Kerkennacht.

En anderzijds neemt de Kerkennacht deze Rode Hoed, de grootste en oudste schuilkerk van Amsterdam, graag op in de line-up. Die was toch al bijzonder rijk gevuld. En met de NvdT erbij wordt het extra spannend.

Evenementenlijst compleet!

De evenementen van de deelnemende kerken zijn nu allemaal aangemeld. Het zijn er 25, onderling heel verschillend in sfeer en inhoud,  maar allemaal een bezoek meer dan waard. Eén (middag en) avond, al is het de langste van het jaar, is daarvoor natuurlijk véél te kort. Je zult moeten kiezen. Schrale troost: verkeerd kiezen is eigenlijk niet mogelijk met zoveel moois.  En nog een troost: de volgende zondagochtend zijn de meeste óók gewoon open, en bezig met hun core-business: een kerkdienst. Ook dan ben je welkom natuurlijk.

Pendeldienst over het IJ

Omdat de Noord-Zuid lijn nét niet op tijd in gebruik zal zijn voor de Kerkennacht, zal het GVB op 20 juni ’s avonds zorgen voor een geregelde veerdienst over het IJ tussen CS en Noord. Supersymphatiek toch?   🙂