Luisteren en proeven in de Baarsjes

Dit is onze kerk

Jeruzalemkerk
Jan Maijenstraat 14

gratis

De Jeruzalemkerk is bijzonder. De kerk, gebouwd  in 1928, is een goed voorbeeld van de stijl van de zg. Amsterdamse School. Ook vormt de kerk een harmonieus geheel met de omgeving waarin zij gebouwd is. Het was een bewuste keuze van de architect Jantzen om de kerk aan woningen vast te bouwen. Dit drukt uit dat God bij de mensen wil wonen. De buitenkant en het interieur zijn rijk aan symbolen die te maken hebben met het geloof.
Programma
Je bent vanaf 19:30 welkom om het gebouw te bewonderen, even te zitten of een kaarsje branden.
Het thema van de kerkennacht 2015 is “binnenstebuiten”.  Dit binnenstebuiten is te horen en te proeven. Je kunt luisteren naar zachte Amsterdamse stadsgeluiden en ambientmuziek. Ook kun je bijvoorbeeld proeven van thee uit de eetbare tuin van de kerk.