De Krijtberg – een neogotische droom

Krijtberg_binnen2

R.K. kerk van de Heilige Franciscus Xaverius ( “de Krijtberg”)
Singel 448

Van Rooms-katholieke schuilkerk uit 1654 naar de huidige Neogotische droom aan het Singel. Thuis van een actieve geloofsgemeenschap die kerk viert in dit bijzondere rijksmonument. Bediend door de paters Jezuïeten.

Programma:

• 19:00 tot 19:15 + 19:30 tot 19:45 uur: het grote Adema-orgel wordt bespeeld, door Wim Stegeman.
  • 20:00 – 21:30 De Krijtberg en de Doopsgezinde Singelkerk, die directe buren zijn, organiseren een gezamenlijke rondleiding: Schuilkerken uit de 17e eeuw.
    20:00 tot 20:45 uur: Rondleiding door de Rooms Katholieke Krijtberg, door Michael Nefkens, architect. Halverwege lopen we via de tuin van de Krijtberg naar de binnenplaats van de Singelkerk, die de rondleiding vervolgd:
    20:45 – 21:30: Rondleiding door de Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, door Marcel Alblas, koster van deze kerk.
  • 21:00 tot 21:15 + 21:30 tot 21:45 uur: het grote Adema-orgel wordt bespeeld, door Wim Stegeman.

Verder de gehele avond:

• Informatie over de recente activiteiten van de Jezuïeten-orde.
  • ‘In gouddraad en zijde’ : In het verlengde van de succesvolle tentoonstelling van het Museum Catharijneconvent ‘In gouddraad en zijde’, presenteert de Krijtberg haar kerkelijke gewaden uit de 19e en 20e eeuw. Deze pronkstukken, gemaakt van materialen als goudbrokaat, fluweel, gouddraad en franse zijde, waren kostbaarder dan schilderijen, beelden en gouden of zilveren voorwerpen. Daarnaast ook enkele antieke vaandels.
  • Verkoop van oude en nieuwe religieuze artikelen; opbrengst bestemd voor een goed doel.
  • Verkoop van religieuze artikelen van NikolaasNeri.